HOE ONDERHOUD IK MIJN BETON VLOER?

Alle betonlook vloeren die wij creëren zijn onderhoudsvriendelijk en gemakkelijk te reinigen. Voor alle vloeren geldt dat er géén agressieve producten en gereedschappen gebruikt mogen worden om de vloer te onderhouden, omdat dit de beschermingslaag kan aantasten. Wij adviseren u graag op welke manier u het beste uw gekozen betonlook vloer kan reinigen en onderhouden. Stel je vragen gerust aan ons via de mail of telefoon. U bent natuurlijk ook van harte welkom in onze showroom.

BEHANDELING MICROTOPPING EN RASICO VLOEREN

De vloeren van Ideal Work (Microtopping en Rascio) zijn geschikte vloeren voor in huizen, winkels, restaurants en zelfs musea. Al deze ruimtes vereisen verschillende soorten onderhoud. De algemene regel luidt als volgt: ‘Hoe intensiever het gebruik, des te vaker onderhoud aan de vloer nodig is’. Vanuit Ideal Work worden speciale producten voor het reinigen en onderhoud aan de vloeren aangeraden.

De producten voor onderhoud van deze vloeren zijn via ons te verkrijgen. Bestel ze via de mail of bel ons even voor meer informatie.

Contact met ons?

Onderhoudshandleiding Microtopping

Bekijk hier alvast de Ideal Work ‘onderhoudshandleiding Microtopping’ catalogus:

Onderhoudshandleiding binnenvloeren Microtopping

VEEL GESTELDE VRAGEN OVER HET ONDERHOUD VAN EEN MICROTOPPING VLOER:

  1. Hoe kan een Microtopping-oppervlak er na verloop van tijd perfect uit blijven zien?

Bepaalde effectieve voorzorgsmaatregelen worden aanbevolen: a) zorg voor een deurmat bij de ingang naar het huis die stof, zand en schurende deeltjes kan tegenhouden b) regelmatig vegen of stofzuigen c) beschermend vilt onder meubels gebruiken, vooral onder meubels die vaak worden verplaatst, zoals stoelen d) als het nodig is om zware meubels te verplaatsen, is het raadzaam om een wollen doek onder de poten of het voetstuk van het meubilair te plaatsen om lelijke strepen te voorkomen e) bescherm de vloer met karton, wollen dekens of nylon platen voordat u gaat schilderen, elektrische klussen of loodgieterswerk gaat uitvoeren, of meubels gaat verplaatsen.

 

  1. Hoe houd je een Micrtotopping-oppervlak schoon?

Het schoonmaken van een Microtopping-vloer is heel eenvoudig. Een vochtige doek volstaat om de oppervlakken te reinigen, met toevoeging van een beetje neutraal reinigingsmiddel voor vloeren (bijvoorbeeld PERFETTO! Ideal Work: een specifiek reinigingsmiddel voor decoratieve Ideal Work-oppervlakken). Het wordt aanbevolen om de vloer periodiek te behandelen met beschermende, oppervlakkige producten op basis van zelfpolijstende was die in water is gedispergeerd (bijvoorbeeld Ideal Cera) of bijenwas (bijvoorbeeld EASY WAX). Schoonmaakmiddelen op basis van zeep, zuur, ammoniak, chloor of abrasieve reinigingsmiddelen zijn absoluut verboden. Het wordt aanbevolen om alleen NIET AGRESSIEVE, neutrale PH-reinigingsmiddelen te gebruiken.

 

  1. Zullen er vlekken op Microtopping ontstaan als er water, olie of andere substanties op gemorst worden?

Ideal Work biedt een zeer breed aanbod aan bescherming. De keuze van de juiste bescherming hangt af van de vereisten van de eindklant. Er zijn oplosmiddelen en op water gebaseerde producten. Hoewel de harsbehandeling de vloer beschermt tegen snelle indringing van per ongeluk gemorste vloeistoffen, is het goed om te onthouden dat alle vloeibare stoffen, vooral die het meest worden gebruikt in de huishoudelijke omgeving zoals wijn, oliën, azijn en koffie, snel moeten worden verwijderd van alle Microtopping-oppervlakken voordat ze dieper kunnen doordringen. Vooral ijs heeft bijzonder penetrerende eigenschappen.

MICROTOPPING VLOER